Bécs kiemelkedô Múzeumai
               
Kunst Haus Wien – Museum Hundertwasser Kunsthistorisches Museum Leopold Museum MAK mumok Naturhistorisches Museum Wien Technisches Museum Wien  
Technisches Museum Wien
   

Mariahilferstraße 212
Tel. +43 1 89 99 8-1720
tourism@tmw.at
www.tmw.at

52 és 58 Penzinger Straße
U3 Johnstraße (10 perc séta)
U4 Schönbrunn (10 perc séta)

Hétfő-péntek 9-18 óra
Szombat, vasárnap és
ünnepnap 10-18 óra
Zárva: 1.1., 5.1., 11.1.,
12. 25. & 31.

Árak
EUR 13,- felnőtt
EUR 11,- kedvezményes
(diák, főiskolai és
egyetemi hallgató, nyugdíjas)

Csoportok
(15 főtől)
EUR 10,50 felnőtt
EUR 8,50 kedvezményes
Gyermekek és fiatalok
számára19 éves korig
ingyenes

 
BÉCSI MŰSZAKI MÚZEUM

AZ ÉLMÉNY²
A Bécsi Műszaki Múzeum műemlékvédett szecessziós környezetében egyedülálló tárgyak mesélnek híres személyiségek múlbéli és jelenkori életéről és tevékenységéről. Így az Etrich II "Galamb" életre kelti a motoros repülés kezdetét, a Mercedes W 196 "Ezüstnyíl" a kalandjairól mesél, és Erzsébet császárnő udvari szalonkocsija tulajdonosának számtalan utazását idézi.
Önmagukban játszó hangszerek, működőképes gőzgépek, egy élethű kőszénbánya - a Bécsi Technikai Múzeum kiállítási darabjai csodálkozásra, átélésre, kipróbálásra hívnak.
Legyen bemondó a tévéstúdióban, tesztelje hangjának erejét a "kiabáló fülkében", vagy figyelje meg, hogy áll égnek a haja a villámtól és a töltéstől.
Ezen túlmenően a Bécsi Műszaki Múzeum Ausztia legértékesebb vasútgyűjteményének ad otthont. Évekig tartó, nagy ráfordítást igénylő restauráció után új fényben tündökölnek a pompás kiállítási tárgyak. Mostantól ismét megcsodálhatók a múzeumban olyan kiválasztott darabok, mint az Ajax, a Steinbrück és társaik.
A technika bűvölete - a Bécsi Műszaki Múzeum kalandra hív!

AZ ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK
Házunk legnagyobb kincseit 20.000m²-en, 8 külön területen állítottuk ki - ezek állandóan láthatók, folyamatosan frissítjük és kisebb megszakításokkal dinamikusan működtetjük őket.

Használati utasítás a hétköznapokhoz - a hétköznapi, magától értetődő dolgok mögé tekint.

Energia - az energia biztosításának összetett kérdésével foglalkozik.

media.világok - láthatóvá teszi az információs és kommunikációs technika fejlődését.

Zene - bemutatja a technika és a kézműipar szerepét a hangszerek előállításában.

Természet és tudomány - változatosan és interaktívan ábrázolja a természettudományos világkép fejlődését és ennek hatását.

Nehézipar - bemutatja a nyersanyag kitermelésének technikáját.

Közlekedés - a különböző közlekedési eszközök fejlődésével foglalkozik.

 


       
   
A LEGKÜLÖNLEGESEBB DARABOK

A mozdony élménye
Visszatértek a nehézsúlyúak

Egy ideje ismét megcsodálhatjuk Ajaxot, Steinbrücköt és társaikat a középső csarnokban. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a több mint két évig tartó restauráció után végre ismét bemutathatjuk a közönségnek a legrégebbi mozdonyokat és vagonokat.

 
       
   

Hangszerek
Orgonák, hegedűk, automaták

A Technikai Múzeum alapítása óta szerepel a kiállítások között a hangszerkészítő ipar bemutatása. A legnagyobb szerepet a zongorakészítők játszották, akik a 19. század elején orgonákat is készítettek. Kevésbé ismert, hogy a tangóharmonikát is Bécsben találták fel. A hangszerkészítők kísérletek útján ill. tévedéseikből tanulva probálták javítani termékeiket. Ezen kísérleteket, melyek a 20. században az elektromos hangszerek kifejlődéséhez vezettek, a kiállítás külön része mutatja be.

 

       
   

AKCIÓK, MŰHELYEK ÉS TÁRLATVEZETÉSEK

A Technikai Múzeum élménydús programjával különösen a fiatalokat és a családokat kívánja megszólítani. A hozzáférhető kísérletek és a múzeum kimondottan interaktív jellege lehetővé teszi a látógatók számára a technikai jelenségek és összefüggések közvetlen átélését.

Körút a bányában
Az eredeti helyszínek részleteit idéző bemutatóbánya felejthetetlen élményt nyújt a 20. századi kő- és barnaszénbányászatról.

A nagyfeszültség bemutatása
A kiállítás a töltések, áramlások és elektromos mezők világába kalauzol. A nagyfeszültségű termet egyhamar nem felejti el senki, itt villámlik és égnek áll az ember haja.

Áttekintő tárlatvezetés
Tekintsen meg három kiállítást egy vezetés keretében.