Bécs kiemelkedô Múzeumai
               
Kunst Haus Wien – Museum Hundertwasser Kunsthistorisches Museum Leopold Museum MAK mumok Naturhistorisches Museum Technisches Museum  
MUMOK
   

Museumsquartier Bécs
Museumsplatz 1, 1070 Bécs
Tel. +43 1 525 00
tourism@mumok.at
www.mumok.at

U2 Museumsquartier
U3 Volkstheater

Hétfő: 14.00 – 19.00
Keddtől vasárnapig:
10.00–19.00
Csütörtök: 21.00-ig

Árak
EUR 12,- felnőtt
EUR 9,50 Csoportos, Bécs-kártya
Ingyenes gyermekek &
fiatalok 19 éves korig
EUR 28,- éves belépő


 
mumok – A Bécsi Ludwig Alapítvány Modern Mvészeti Múzeuma

MODERN. KORTÁRS. NEMZETKÖZI.
A Bécsi Ludwig Alapítvány Modern Mvészeti Múzeuma (mumok) Közép-Európa legnagyobb modern és kortárs mvészeti múzeuma, mely átfogó 20. századi, valamint jelenkori nemzetközi mvészeti gyjteménynek ad otthont. Ezen gyjteménnyel és a változó jelenkori mvészeti kiállításokkal a mumok remek alkalmat kínál látogatóinak korunk mvészetének megismerésére; mindezt Bécs történelmi központjában.

A GYŰJTEMÉNY
A gyjtemény átfogó képet nyújt a kubizmus, futurizmus és a szürrealizmus mveit bemutató klasszikus modern mvészettl, egészen az 1960-as és 1970-es évek mvészeti irányzataiig, mint a pop-art, a fluxus vagy az új realizmus. A korai 20. századot többek között Henri Matisse, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Pablo Picasso és Alberto Giacometti festményei és szobrai képviselik. Andy Warhol és Roy Lichtenstein kiemelked Pop-art alkotásait éppúgy megtaláljuk a gyjteményben, mint a fluxus, a koncepciós mvészet, vagy a bécsi akcionizmus jelentsebb alkotásait. Az utóbbi években kibvült a mumok gyjteménye a film-, fotó- és videómvészet aktuális alkotásaival.

KIÁLLÍTÁSOK
A jelenkor művészetét és az 1945 utáni avantgarde-ot bemutató nagy kiállítások mellett a mumok tematikai kiegészítésként saját gyűjteményéből is mutat be kiállítási darabokat a látogatóknak. Töltsön izgalmas pillanatokat korunk művészetével Bécs történelmi központjában – a klasszikus modern művektől a pop-artig.

 

mumok,Vienna
mumok, Vienna

Pablo Picasso, Seated Women with
Green Scarf, 1960, © VBK Vienna, 2013
Pablo Picasso, Seated Women with
Green Scarf, 1960, © VBK Vienna, 2013

       

 

 

INCENTIVY A AKTIVITY

Áttekintő és tematikai vezetések
A részletes áttekintő vezetések bemutatják a gyűjtemény legjelentősebb darabjait, betekintést nyújtanak a mumok építészetébe, illetve megismertetika látogatóval az aktuális időszaki kiállításokat. Szombaton és vasárnap 14 órakor, időtartam: 60 perc; csoportos vezetések előzetes bejelentkezés után német, angol, francia és olasz nyelven, multimédiás tárletvezető rendszer német és angol nyelven.

Kreatív műhelyek
Az exkluzív vezetés keretében betekintést nyerhet az aktuális kiállításokba, majd a mumok műtermében felfedezheti saját magát, mint művészt. Engedje szabadjára kreativitását barátaival, ügyfeleivel vagy munkatársaival közösen a festő-, szitanyomó vagy fényképészeti műhelyben.

Exkluzív esti nyitvatartás
Hívja meg vendégeit a mumok-ba exkluzív esti tárlatvezetésre, melyet pezsgős fogadás vagy vacsora zár. Szívesen megtervezünk Önnek egy estét a múzeumban, ahol átélheti a kortárs építészet és a modern művészet exkluzív atmoszféráját, egybekötve a kulináris élvezetekkel.

mumok Café
Az új mumok Café 78 személy részére kínál ülőhelyet, és könnyű, egyszerű, azonban mégis kifinomult és egyúttal modern gasztronómiai kínálattal kényezteti vendégeit. Egy finom étel, vagy kávé és házi készítésű sütemények mellett kiválóan ellazulhat és átadhatja magát gondolatainak.

Shop
A múzeum boltja kötelező program minden dizájn és művészetek iránt érdeklődőnek: A boltban modern és kortárs művészettel foglalkozó irodalmat talál, a kiállításokhoz kapcsolódó katalógusokat, valamint dizájn kiegészítőket, mint pl. esernyők, mobiltelefon tokok és táskák.

Könyvtár
A könyvtár kiváló lehetséget nyújt a mvészettel kapcsolatos kutatáshoz és tudományos munkához. A múzeum könyvtára kb. 30.000 példányt tartalmaz, fként a 20. és 21. század mvészetével foglalkozó könyveket, albumokat, katalógusokat és szaklapokat.

 

mumok, Vienna
mumok, Vienna

Andy Warhol, Mick Jagger, 1975, © VBK Vienna, 2013
Andy Warhol, Mick Jagger, 1975, © VBK Vienna, 2013

Jasper Johns, Target, 1967-69
Jasper Johns, Target, 1967-69