Museumshighlights in Wien
               
Kunst Haus Wien – Museum Hundertwasser Kunsthistorisches Museum Leopold Museum MAK mumok Naturhistorisches Museum Technisches Museum  
KUNST HAUS WIEN. Museum Hundertwasser
   

„BÉCS ZÖLD MÚZEUMA”
Untere Weißgerberstraße 13,
1030 Bécs
Tel. +43-1-712 04 91
tourismus@kunsthauswien
www.kunsthauswien.com

Villamos: 1, O
Radetzkyplatz,
U1 / U4 Schwedenplatz
(12 perc gyaloglás)
U2 / U1 Praterstern
(10 perc gyaloglás)
U4 / U3 Wien Mitte
(10 perc gyaloglás)

Naponta: 10 – 18 Uhr

Árak
EUR 12 Hundertwasser Múzeum és fényképkiállítás
EUR 11 Hundertwasser Múzeum
EUR 9 Fényképkiállítás
EUR 5 Gyerekeknek és fiataloknak
/ 10 - 19
ingyenes 10 év alatti gyerekeknek

Csoportos ár (legalább 10 fő esetén)
EUR 10,-/9,-/8,- Kombinált/
Hundertwasser Múzeum/
Fényképkiállítás

 
KUNST HAUS WIEN. Museum Hundertwasser

HUNDERTWASSER TESTKÖZELBŐL:
MŰVÉSZET – ÉPÍTÉSZET – ÖKOLÓGIA

A Hundertwasser Múzeum bemutatja a kivételes osztrák művész, Friedensreich Hundertwasser (1928–2000) világszerte a legnagyobb kiállítását: a híres festményeket és nyomott grafikákat, az építészeti modelleket és kárpitokat. A „Hundertwasser-háztól” csak néhány lépésre, a Duna-csatornánál teljesen elmerülhet a művész és építészetének fantáziadús világában: A belső térben színes falak és egyenetlen padlók találhatók, kívülről a homlokzatokat Hundertwasser művészien alakította ki csempékkel és színes mezőkkel. Két különleges csúcspont a Kunst Haus Wienben a tetőkert Hundertwasser magán-műteremlakásával és a zölddel borított homlokzattal. A belső udvar a fákkal és a cserepes növényekkel további maradásra invitál a múzeumlátogatás után.

BÉCS „ZÖLD MÚZEUMA”
365 napos és esős napon feltárul a látogatók számára Bécs első „zöld múzeumában” a művész látnoki ökológiai elkötelezettsége: Hundertwasser olyan figura volt, aki már korán aktívan alkalmazta a környezetvédelmet, így harcolva a hainburgi sziget megőrzéséért, és elkészítette az Osztrák Ökocímke nevű szervezet emblémáját. Az építészetben zöld növényes homlokzataival és tetőborításaival már az 1980-as években jelentősen megelőzte a mai „Zöld építészet” számos fejlesztését. Jövőbe mutató ökológiai és társadalompolitikai ötleteiből kiindulva a Kunst Haus Wien a kiállításaival helyet kínál azoknak az elhivatott művészeknek, akik pl. a fenntarthatóság, a klímaváltozás, az újrahasznosítás, az urbanisztika vagy a generációk között hidat teremtő felelősség témakörével mai nézőpontból kritikusan és látnoki módon foglalkoznak.

NEMZETKÖZI FOTÓKIÁLLÍTÁSOK
A KUNST HAUS WIEN emellett sok éve Bécs első háza, amely nemzetközi fotókiállításoknak ad helyet és kínál központi platformot az osztrák fényképészetnek a médiával szemben folytatott harcához. 1991-es megnyitása óta több mint 90 különböző művészi felfogást mutatott be többek között a fényképészet történetében kiemelkedő szerepet játszó személyiségek neve alatt, mint Annie Leibovitz, René Burri, Robert Mapplethorpe, Man Ray és Henri Cartier-Bresson. Rinko Kawauchi, Joel Meyerowitz vagy Martin Parr nemrég bemutatott retrospektív kiállításai mind a látogatók, mind a nemzetközi sajtó körében hatalmas visszhangot váltottak ki.

ÉLMÉNYMÚZEUM

TÁRLATVEZETÉSEK ÉS „KÜLÖNLEGESSÉGEK”
Merüljön el teljesen Friedensreich Hundertwasser világában! Egyéni látogatók vagy csoportok számára művészetközvetítő sétákat kínálunk különböző súlypontokkal: Vezetés a Hundertwasser Múzeumban, pedagógia vezetés ifjúsági csoportoknak „Hundertwasser, az ökopionír” címmel, időszakos fotókiállítás, záróra utáni látogatások, városi séták Hundertwasser nyomában (benne a Hundertwasser-házzal és a spittelaui távfűtőművel), fotográfiai foglalkozások, vezetések és foglalkozások iskolák és óvodák számára.

PRÉMIUM RENDEZVÉNY- ÉS ESEMÉNYHELYSZÍN
Biztosítson egészen speciális múzeumi élményt prémium ügyfelei számára: a „Hidden Treasure” (Titkos kincs ) túra keretében megnyitjuk a csak exkluzív keretek között látogatható Hundertwasser-műteremlakást a múzeum tetőterében egy privát tárlatvezetésre. Ezt a speciális helyszínt a tetőkerttel együtt nagyon könnyen bérbe veheti akár egy céges fogadáshoz csakúgy, mint az időszakos kiállítások tereit a 3. és 4. emeleten.

GASZTRONÓMIA ÉS CATERING A MÚZEUMKÁVÉZÓBAN
Egy múzeumlátogatás közben jól meg lehet éhezni. Élvezze – a Friedensreich Hundertwasser által kialakított és bezöldített – múzeumkávézó nemzetközi és bécsi finomságait. A csodálatos belső udvar egy zöld oázis a város közepén, amely csalogató, összegyűjti a friss erőket és hagyja érvényesülni a benyomásokat. Csoportok számára az étterem egyedi menüket és csoportos kínálatot állít össze, és örömmel veszi az Önök megbízásait éppúgy, mint az ügyfélesemények/szemináriumok catering kiszolgálására vonatkozó megbízásokat.

 

KUNST HAUS WIEN
KUNST HAUS WIEN

IRINALAND ÜBER DEM BALKAN, 1969
IRINALAND ÜBER DEM BALKAN, 1969

JOEL MEYEROWITZ AUSSTELLUNG
JOEL MEYEROWITZ AUSSTELLUNG

MUSEUM HUNDERTWASSER
MUSEUM HUNDERTWASSER

MUSEUM ERLEBEN
MUSEUM ERLEBEN

FRIEDENSREICH HUNDERTWASSER, 1975
FRIEDENSREICH HUNDERTWASSER, 1975

INNENHOF MIT CAFÈ
INNENHOF MIT CAFÈ