Bécs kiemelkedô Múzeumai
               
  Albertina Kunsthistorisches Museum Leopold Museum MAK mumok Naturhistorisches Museum Technisches Museum  
Albertina
   

Albertinaplatz 1, 1010 Víden
Tel. +43 (0)1 53483 - 525
tourismus@albertina.at
www.albertina.at

Metro U1, U2, U4 Karlsplatz /
Oper
Metro U3 Stephansplatz / City

Naponta: 10-18 óráig
Szerdán: 10-21 óráig

Ceny
EUR 12,90 Felnőtt
EUR 9,90 Nyugdíjas
EUR 9,90 Csoport 15 főtől
ingyenes Gyerek (19 éves korig)
EUR 60,- Éves bérlet
EUR 50,- Éves nyugdíjasbérlet

 
ALBERTINA

A TÖRTÉNELEM ÉS A MODERN MŰVÉSZET TALÁLKOZÁSA
A Bécs történelmi központjában található Albertina egyesíti a birodalmi hangulatot a képzőművészet remekműveivel. Az osztrák történelem és a nemzetközileg elismert modern múzeum kombinációja páratlan élménnyé varázsolja az Albertinába tett látogatást. A város legnagyobb Habsburg lakópalotájaként 21 bútorozott díszteremnek ad otthont. Ezzel Európa legértékesebb klasszicista stílusú palotái közé tartozik.

A 2003-as újranyitás óta figyelemreméltó kiállítási programot kínál az Albertina; kiemelkedő műalkotásokat mutat be a 15.
századtól egészen a jelenkorig. Időszaki kiállításaival, úgy mint „Albrecht Dürer“, „Picasso“ vagy „Van Gogh“, rekord látogatószámot könyvelhetett el az elmúlt években. Az Albertina Ausztria egyik legkedveltebb múzeuma, így az egész világról vonza a városlátogatókat és a kultúra iránt érdeklődőket.

A HABSBURG DÍSZTERMEK
A fényőző dísztermek a klasszicizmus pompázatos birodalmába repítik a látogatókat, miközben a nagy ráfordítással készített épülethomlokzat a palota kiemelkedő jelentıségéről és a Habsburg lakók nagyúri rangjáról tanúskodik.
Az újonnan renovált és bútorozott dísztermeken át vezető körséta az Albertinában tett látogatás fénypontja. Legyen része közvetlen közelről a Habsburg Birodalom pompájának és hangulatának!
A palota, melyet Albert herceg és hitvese – Mária Terézia kevenc lánya - Mária Krisztina kapott ajándékba, 1745 és 1747 között épült, majd 1801 és 1805 között kibővítették.
A Habsburg dísztermek 21 lakosztályt foglalnak magukba, melyek a palota két szintjén helyezkednek el. Az épület térbeli és reprezentatív központja a Múzeumterem, melynek mindkét oldalát uralkodói apartmanok szegélyezik. Hagyja, hogy elvarázsolják az egyedülálló bútorok és művészi padlóburkolatok, melyeket Joseph Danhauser készített!

A MODERN MŰVÉSZET MESTERMŰVEI AZ ALBERTINÁBAN
A modern művészet mesterművei: az újonnan berendezett állandó kiállítás a művészettörténet 100 évének legizgalmasabb fejezeteit mutatja be - a klasszikus modern mővészettől egészen a jelenkorig.

Az állandó kiállítás első felvonása a francia impresszionizmus, mely Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Toulouse-Lautrec és Signac festményeit, pasztellképeit, gouache festményeit mutatja be. A következő fontosabb állomás a német expresszionizmus, mely két művészcsoportot, a „Die Brücke“ (A híd), ill. a “Der Blaue Reiter“ (A kék lovas), vonultat fel. A szürrealizmus is képviselteti magát, Joan Miró, Max Ernst, valamint René Magritte alkotásaival. Picasso kései képeivel, ill. Jean Dubuffet, Lucio Fontana és Mark Rothko kiállítási darabjaival a 20. század művészetéhez érkezünk. Az állandó kiállítás utolsó állomását elérve pedig olyan kortárs művészek munkáit csodálhatjuk meg, mint Gerhard Richter és Alex Katz.

VEZETÉSEK AZ ALBERTINÁBAN
Képzett művészeti közvetítőink elvezetik Önt az aktuális időszaki kiállítás kimagasló alkotásaihoz, vagy megismertetik Önnel az állandó kiállítás (A művészet mesterművei) jelentősebb darabjait.
Természetesen történelmi Habsburg dísztermeinket bemutató vezetést is kínálunk. Tervezzen csoportjának személyre szabott vezetést az Albertinában! A vezetéseken részvevő csoportok maximum létszáma 25 fő lehet. Magától értetődő, hogy több csoport egy időben történő indítása is lehetséges.

A VEZETÉS ELINYEI

  • A vezetés azonnali belépést tesz lehetővé, nem kell várakoznia
  • A képzett művészeti közvetítők egyénileg foglalkoznak a csoportokkal
  • Ingyenes belépés az idegenvezetőnek
  • Akár csak három nappal az érkezés előtt is megrendelheti a vezetést
  • Saját művészeti közvetítőink olyan csoportvezetési rendszert alkalmaznak, mely tökéletes akusztikai érthetőséget garantál
  • Kérésre ingyenes csoportos ruhatárat biztosítunk

ÖTLETEK A VEZETÉSHEZ
A modern művészet mesterművei az Albertinában Időutazás 100 év műszettörténetében – a klasszikus modern művészettől a jelenkorig
60 perc, EUR 90,- az egész csoportnak összesen

Albert herceg és Mária Krisztina főhercegnő nyomában
A Habsburgok élete az Albertinában.
60 perc, EUR 90,- az egész csoportnak összesen

Az aktuális időszaki kiállítás kimagasló alkotásai
Nagy művészek vendégszereplése az Albertinában.
90 perc, EUR 120,- az egész csoportnak összesen

Természetesen több témát is összekapcsolhat.

Nyelvek: német, angol, francia, spanyol, olasz, orosz

A KIÁLLÍTÁSOK MEGTEKINTÉSE UTÁN
Saját múzeumi üzletünk az irodalom, emléktárgyak és exkluzív termékek széles választékát kínálja több mint 130m²-en.
Az Augistinerkeller-rel és a Do&Co Albertina Étteremmel együttműködve különleges művészi ínyencségekkel állunk az Ön és vendégei rendelkezésére.

 

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs

© Albertina, Bécs
© Albertina, Bécs